20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 23-10-2023 22:06:00

ADO verzuimt koppositie te pakken in duel met Jong Ajax

Na afgelopen vrijdagavond in Emmen drie punten te hebben gepakt speelde ADO Den Haag vanavond in Amsterdam tegen Jong Ajax. De jonge selectie die net als het eerste elftal van de Amsterdammers in de onderste regionen op de ranglijst staat van de competitie.

Vorig seizoen werd onder leiding van Dick Advocaat de uitslag tegen de Amsterdammers 4-2 in het voordeel van de thuisclub. De Haagse doelpunten kwamen op naam van Boy Kemper en Thomas Verheydt.

ADO zou bij winst vandaag  de eerste plek op de ranglijst kunnen pakken.

In de elfde minuut van de wedstrijd creeerde ADO de eerste kans. Surmeli schoot vanuit een vrije trap net buiten de 16 op het Amsterdamse doel. De keeper wist te redden, waarna de bal op de lat belandde.
Zo'n 20 minuten later werd een kopbal van Justin Ché op aangeven van Van Mieghem niet beloond met een doelpunt, maar ook al was de doelpoging raak geweest, dan had die toch niet geteld. Want scheidsrechter Clay Ruperti had al voor buiten spel gefloten.
Het enige schot op doel door Ajax was een makkelijke prooi voor keeper Nikiema.

Ajax kwam na de rust feller uit de kleedkamer en zette druk.
ADO probeerde het nog wel, Koudossou schoot op doel, maar Ajax speler Aertssen wist de bal met zijn teen te keren. Daarna was er een grote kans voor jong Ajax, maar Nikiema kon een treffer door Banel te verhinderen.
Ondertussen had Ajax al vier wissels toegepast en ook trainer Kalezic besloot vlak voor het haags kwartierje een wissel in te brengen. Hamdaoui werd vervangen door Ideho.
Drie minuten voor het einde van de officiele speeltijd was er voor ADO de grootste kans van de tweede helft. Veerman kon na een voorzet uit een draai de keeper verrassen, maar de bal belandde op de voeten van de doelman in plaats van in het net.
De wedstrijd eindigde met de stand waarmee die begonnen was: 0-0. Een punt is natuurlijk weer mooi meegenomen, maar tevreden zal ADO er niet helemaal mee zijn, nu winst had kunnen zorgen dat ADO op de eerste plek had kunnen komen en ADO genoegen moet nemen met de uiteraard toch verdienstelijke derde plek.

Vrijdag wacht de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo.

Foto’s : Ashton Tokromo/Haagsetopsport.nl